Hergebruik jouw box

Een duurzame werkwijze doet jou imago goed

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor steeds meer bedrijven een uitgangspunt. Je steentje bijdragen aan een betere wereld en de lange termijn van je bedrijf. Bedrijven die namelijk hier veel aandacht aan geven zullen hun concurrenten voorbijgaan die hier niets meer doen. Aan de nieuwe trends en ontwikkelingen is dan ook te zien dat steeds meer bedrijven door krijgen dat duurzaamheid loont. Grote online ondernemers zullen dan ook niet achterblijven met hun verpakkingsmateriaal, en zullen hier kijken naar een milieuvriendelijke oplossing.

Minder lucht

De term 'over-verpakking' is een begrip die steeds meer naar voren komt door de opkomst van online webshops. Hoe meer online orders, hoe meer verzendverpakkingen er nodig zijn. Daarnaast zijn er weinig bedrijven die verschillende maten of een doos op maat hebben waardoor er maar gebruik gemaakt wordt van opvullingsmateriaal. Totaal niet efficiënt toch? Daarom is een doos op maat, die precies bij het formaat van het product past hier al snel de oplossing van. Minder lucht, minder onnodige ruimte, minder materiaalgebruik.

Hergebruiken

Een opvallend design kan hier eenvoudig al voor zorgen. Mensen kunnen je doos dan gebruiken voor een cadeautje om in te pakken. Makkelijker kan het je niet gemaakt worden! Jouw doos wordt hergebruikt waardoor je duurzaam bezig bent en dit goed zal doen aan je imago. Daarnaast helpt het ook bij de branding doordat klanten de doos gaan herkennen.

De Hema weet hierbij een goed voorbeeld te zijn. Zij hebben een creatieve manier gevonden om hun verzenddozen, bij online orders, te laten hergebruiken. Hun nieuwste verzenddozen zijn namelijk een template voor een 3D-dier. Uitknippen en in elkaar zetten en ziet het resultaat hieronder:

Dit zelfde doet Coolbue nu ook, zij hebben maandelijks een winactie waarbij je de doos van Coolblue moet gebruiken op een creatieve manier. De winnaar kan een cadeaubon t.w.v. 100 euro winnen.

Wil jij ook graag jouw verzenddoos laten hergebruiken, wij denken graag met je mee tot een unieke oplossing. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Value your treasures. BOXID

Heeft u nog vragen?

Hulp nodig? Geef ons een belletje! +31 53 740 02 70